Natural Dream

Olen Eveliina Scharin Pirkanmaalta, ja kasvattajaurani alkoi vuonna 2014.
Ensimmäisen japsini olen saanut vuonna 2007, joka oli samalla ensimmäinen oma koirani. Sen jälkeen minulla on ollut viisi muuta huiskua; Nala, Ilya, Elna, Yoko ja Hexa. Tällä hetkellä maailmalla seikkailee myös sijoitusurokseni Onni ja osaomistustyttö Lysti ensimmäisestä pentueestani. Saman pentueen toinen poika Allu asuu mummollani, joten sekin on osa meidän laumaamme.
Koirien kanssa olen viettänyt koko elämäni, sillä ennen japseja talomme täytti newfoundlandit.

Koirieni kanssa harrastan pääsääntöisesti näyttelyitä, mutta olemme myös touhuilleet mölliagin ja perustottelevaisuuden parissa. Viimeisimpänä kokeiluna on ollut rallytoko, josta etenkin Nala syttyy! Pääsääntönä harrastamisessa on, että sitä tehdään, mistä koira tykkää.

Tavoitteeni kasvattajana on kasvattaa terveitä ja hyväluonteisiä koiria jotka ovat myös ulkomuodollisesti kauniita ja rodulle tyypillisiä. Yhdistelmät ovat tarkoin harkittuja ja pyrin kasvattamaan yhden pentueen kerrallaan, jotta jokaiselle pennulle riittää varmasti aikaa. Haluan myös varmistaa, että jokainen pentu saa parhaan mahdollisen kodin, jossa pennulle on tilaa ja aikaa. Kasvattajan työ olisi liian helppoa jos kaikki menisi aina juuri niinkuin oli suunniteltu ja koirissa ei olisi koskaan mitään vikaa.

Kuitenkin yhdistelmiä miettiessä täytyy aina tehdä kompromisseja ja ottaa pieniä riskejä. Sopivan uroksen etsintä kestää yleensä useita kuukausia, sillä en halua tinkiä luonteesta tai terveydestä.
Vaikka kasvattini ei olisikaan se paras ja kaunein näyttelytykki, haluan sen olevan terve ja hyväluonteinen. Onhan jokainen kasvattini jonkun rakas perheenjäsen, jonka kanssa jaetaan myös arki, eikä vain voitokkaita kisa- ja näyttelyviikonloppuja.

Kasvattajan peruskurssi 10/2013
Kennelnimi Natural Dream 8/2014
Suomen Kennelliiton jäsen
Valkeakosken Kennelkerhon jäsen
Suomen Japaninpystykorvayhdistys ry.:n varapuheenjohtaja 2014-2018
Suomen Japaninpystykorvayhdistys ry.:n Valkohuisku-lehden päätoimittaja 2016-
Suomen Japaninpystykorvayhdistys ry.:n puheenjohtaja 2018-

I'm Eveliina Scharin from Pirkanmaa and I started breeding in 2014.

I got my first japanese Spitz in 2007 which was also my first own dog. After that I have had four other spitz; Nala, Ilya, Elna and Yoko. Currently I have also two co-owned dogs from our first litter: stud male Onni and Lysti (co-owned with Kennel Lumivyöryn). Also my grandmother has the other boy from A-litter, so he is also part of our pack.

I have spent my whole life with dogs because before spitzes we had Newfoundlands.

Our main hobby is shows but we have also trained some agility and obedience as well. We have also explored rally-obedience which is absolutely Nala's favourite! The rule of thumb is that the dog chooses our hobbies, so they can do what they like.

My priority as a breeder is to breed healthy, beautiful and breed-typical dogs with good temperament. The combinations are carefully considered and I intend to breed one litter at the time, so I definitely have enough time for each puppy.
I want also make sure that every puppy gets the best possible home where is time and space for it.

Breeding would be too easy if everything took place as planned and there were no faults in dogs.
But this is real life and you have to compromise and take risks.
Finding adequate male lasts usually many months because I don't underestimate the importance of temperament and health.
Every puppy is someone's beloved family member and you share also the ordinary days with it, not only victorious competition and showing days.

- Finnish Kennel Club's breeding course 10/2013
- Kennel name Natural Dream 8/2014
- Member of Finnish Kennel Club & Valkeakoski's Kennel Club
- Vice-chairman of Finnish Japanese Spitz Club 2014-2018
- Finnish Japanese Spitz Club's magazine's Editor-in-chief (Valkohuisku, released four times a year)

- Chairman of Finnish Japanese Spitz Club 2018-